Piispantuolin koriste
Etusivu / Pappisasessorin vaali 3.6.2021

Pappisasessorin vaali 3.6.2021

Tuomiokapituli päätti istunnossaan 11.5.2021, että lääninrovastit toimittavat pappisasessorin vaalin torstaina 3.6.2021 klo 12.00. Vaali toimitetaan rovastikunnittain.

Tuomiokapitulin pappisasessori Kirsi Hämäläisen ensimmäinen toimikausi päättyy elokuun lopussa. Pappisasessori valitaan 1.9.2021 alkavaksi kolmivuotiskaudeksi.

Äänioikeutettuja pappisasessorin vaalissa ovat kaikki hiippakunnan papit ja lehtorit.

Seuraavat hiippakunnan papit ovat vaaleissa vaalikelpoisia pappisasessoriksi:

Elimäen seurakunnan kirkkoherra Kirsi Hämäläinen
Savonlinnan seurakunnan kirkkoherra, TT Sammeli Juntunen
Kouvolan seurakunnan IV kappalainen, TT Lasse Karppela
Keski-Lahden seurakunnan III kappalainen Anna-Mari Kopo
Lappeen seurakunnan kirkkoherra Mika Lehtola
Kouvolan seurakunnan II kappalainen Kaija-Liisa Lindberg
Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan vs. diakonian ja erityistyöalojen johtaja (XI kappalainen) Lassi Suihkonen
Joutjärven seurakunnan kirkkoherra Hannes Wallin

Tässä ovat ehdokkaiden esittelyt sekä tieto siitä, mikäli he eivät ole käytettävissä pappisasessorin tehtävään.

Kirsi Hämäläinen

Elimäen kirkkoherra,  TM, MBA, työnohjaaja, työyhteisökonsultti

Kirsi HämäläinenOlen toiminut nyt kolme vuotta nuorempana pappisasessorina. Pappisasessori osallistuu tuomiokapitulin istuntoihin ja piispantarkastuksiin, valmistelee johtosääntöjen, pappisvihkimyksen ja virantäyttöjen asioita kapitulin istuntoihin sekä toimii linkkinä seurakuntien ja tuomiokapitulin välillä.  Tehtävällä on pitkät perinteet, mutta myös nykyaika tuo istuntojen työskentelyn omat ominaispiirteensä. Tässä vaalissa valitaan asessori kolmivuotiskaudelle, ja olen yhden kauden ollut.

En varsinaisesti hingu asessoriksi, mutta olen käytettävissä jos on tarvis. Kirkkoherrakokemusta minulla on Kotkasta ja Elimäeltä yli 8 vuotta. Kirkon haasteena on käydä ajoissa käsiksi suuriin toimintaympäristöä ja -kulttuuria koskeviin kysymyksiin, ja näen, että ainoa tapa vaikuttaa on ottaa asioita puheeksi.  Olen tässä hiippakunnassa toiminut vuodesta 1985, joten pappien keskinäisen tuntemisen  ja osaamisen esillenostamisen kohdalla katson että se on vahvuuteni. Voisimme paljon enemmän tehdä yhteistyötä.

Johtajuuden kysymykset ja työntekijöiden kehittymisen kysymykset ovat lähellä sydäntäni ja siksi olen toiminut kouluttajana myös Järvenpään Kirjo 2- ja 3 kursseilla. Oikeudenmukaisuus ja päätöksenteon läpinäkyvyys ovat ohjenuorani. Hallinnon tarkoitus on asioiden sujuvoittaminen. Siinäpä haastetta.

Sammeli Juntunen

 

Lasse Karppela

Ei käytettävissä.

Anna-Mari Kopo

Ei käytettävissä.

Mika Lehtola

Ei käytettävissä.

Kaija-Liisa Lindberg

Ei käytettävissä.

Lassi Suihkonen

Diakonian ja erityistyöalojen johtaja (vt, 1.6. alkaen vakinainen), Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta

Lassi Suihkonen

Olen tänä vuonna 50 täyttävä pappi Mikkelistä. Toimenkuvaani diakonian ja erityistyöalojen johtamisessa sisältyvät diakonian työala, Mikkelin perheasiain neuvottelukeskus, sairaalasielunhoito sekä oppilaitos- ja kansainvälinen työ. Olen koordinoimassa tehtäväkokonaisuuksia, joiden kautta kirkko tavoittaa useita erityisryhmiä, kuten: sairaalan potilaat, opiskelijat, parisuhteen tuki, eroauttaminen, avustaminen eri muodoissaan, Kirkon keskusteluapu, perhediakonia, vammaistyö, vanhustyö, työttömät ja mielenterveystyö. Työtiimeihini tässä seurakunnassa kuuluu selektiivivirkojen pappeja, perheneuvojia, vastaanottosihteeri, johtava diakoniatyöntekijä sekä diakoniatyöntekijöitä. Aiemmin olen sijaistanut hallintopastoria, sekä toiminut seurakuntapappina täällä Mikkelissä sekä Etelä-Karjalassa Lemillä, jossa vastasin lapsi- ja nuorisotyöstä.

Seurakunta on verkostoitunut moneen suuntaan, mitä kehitystä poikkeusolot ovat vain vahvistaneet. Monenlaisten yhteistyötahojen kanssa on osattava toimia tai opeteltava yhteistyötä. Ja monenlaisten näkemysten ja lähtökohtien parista tulevia on opittava ymmärtämään. Tehtäväkenttää riittää kirkon erityislaatuisen sanoman tuomisessa eri työmuotojen välityksellä yhteiskunnan ja ihmisten keskelle, perusseurakuntatyötä unohtamatta.

Hannes Wallin

Hannes WallinOlen Joutjärven kirkkoherra Hannes Wallin ja motivoitunut pappisasessoriksi.

Olen toiminut pappina 27 vuotta. Ensimmäinen papin paikkani oli inkerinsuomalaisen seurakunnan pappina Tallinnassa. Pari vuotta olin pappina Muuramessa ja Joutjärvellä. Sen jälkeen toimin kuusi vuotta kappalaisena Oulunkylän seurakunnassa Helsingissä. Vuonna 2005 tulin takaisin Joutjärvelle ja kirkkoherrana tulee kohta kahdeksas vuosi täyteen. Olen kiinnostunut asessorin tehtävästä.

Tässä ajatuksiani niistä asioista, jotka ovat minulle tärkeitä:
Tasa-arvoinen pappeus naisten ja miesten välillä. Naispappien syrjiminen missään tehtävässä ei tule minun oikeusajattelussani kysymykseen. Tiedän mistä puhun, koska olen kirkkoherrana joutunut paljon käsittelemään naispappien asemaan liittyviä kysymyksiä. Yhtenäisyyden vaaliminen ei mielestäni voi olla sitä, että naispapit vuosikymmenestä toiseen siirretään sivuun työtehtävistään. Mielestäni naispappien ammatillisessa kohtelussa on edelleen epäkohtia, jotka on syytä saada kuntoon.

Demokraattisen päätöksenteon kunnioittaminen. Lakia ja päätöksiä tulee noudattaa. Pidän itseäni joustavana ja yhteistyökykyisenä, joka sitoutuu kirkossamme yhdessä sovittuihin päätöksiin.

Tasapuolinen kohtelu. Tämän ohjeen toistan itselleni usein niin työyhteisön johtajana, pappina kuin kristittynäkin sekä mahdollisena hiippakunnan pappisasessorina. Ymmärrän, että joillakin seurakunnilla on erityisiä haasteita talouttaan ajatellen. Näiden seurakuntien, myös pienten, toimintaedellytykset täytyy ottaa huomioon.

Ylemmän pastoraalin kirjallisen työni aiheena oli Tapaustutkimus Kohtaamispaikka-jumalanpalvelusyhteisön toiminnan ja järjestäytymisen muuttumisesta vuosina 2014-2017.
Pyydettäessä lähetän työni mielelläni myös sinulle.

Perheeseeni kuuluvat vaimoni Tiinan lisäksi lapsemme: kaksi aikuisikään ehtinyttä opiskelijaa sekä lukio- ja yläasteikäiset nuoret. Meillä on lemmikkeinä kaksi chihuahua-koiraa. Harrastan moukarin- ja painonheittoa. Minulla on lähes museoikäinen moottoripyörä, jolla ajelen suvi-iltoina. Olen kiinnostunut myös yhteiskunnallisista asioista.

Iloitsen työstäni Jovin kirkkoherrana – meillä on erittäin taitava työntekijäjoukko. Toivon, että voisin olla asessorina tukemassa myös hiippakunnan eri seurakuntien työtä.