Pitäjänkirkko parvelta kuvattune
Etusivu / Jumalanpalveluselämä ja spiritualiteetti

Jumalanpalveluselämä ja spiritualiteetti

Hengellinen elämä on erottamaton osa kirkon työntekijän persoonaa ja ammatillisuutta. Messu ja kirkolliset toimitukset ovat kirkon elämän ydintä. Hiljaisuuden viljelyllä on vahva paikkansa kirkon traditiossa. Musiikki ja erityisesti yhdessä laulaminen ovat kirkon suuri rikkaus.

Ajankohtaista:

Pyhiinvaellus ja hiljaisuuden viljely.

PDF-linkistä Ohjaa jalkamme rauhan tielle löydät lisätietoa Enonkosken Luostarin kesätoiminnasta sekä v. 2022 toteutettavasta Pyhän Olavin mannerreitin viestipyhiinvaelluksesta.

Mikkelin hiippakuntaan perustettava jumalanpalveluselämä- ja spiritualiteettiverkosto aloittaa verkostotyöskentelyn 15.3.2021 teams-tapaamisena klo 14–15.30.

Työskentelyprosessin tavoitteena on tukea jumalanpalveluselämän kehittämistä Mikkelin hiippakunnassa ja vahvistaa vertaistuen ja yhteistyön avulla hiippakunnallista hiljaisuuden viljelyn, pyhiinvaellustoiminnan, musiikkielämän ja hengellisen ohjauksen toimintaa ja viestintää.

Verkostosta kootaan teams-alustalle ryhmä, jossa käydään keskustelua ja jaetaan jumalanpalveluselämään ja spiritualiteettiin liittyvää osaamista, aineistoja ja ideoita. Perustettavaan verkostoon pääsee liittymään jatkuvasti ja verkoston toiminnassa voi valita erityisen kiinnostuksen kohteen, kuten retriittitoiminnan tai verkkovälitteisen hengellisyyden kehittämisen. Tarvittaessa yhteistyöryhmät rakennetaan rovastikunnallisesti. Tärkeintä on, että järjestäytyminen ja yhteistyö tukee mahdollisimman hyvin seurakuntien tehtävää.

Ilmoittautumiset verkostoon pyydetään Senja Mäkelälle osoitteeseen senja.makela@evl.fi Ilmoittautumiseen pyydetään nimen, seurakunnan ja tehtävän lisäksi lyhyt kuvaus erityisestä jumalanpalveluselämään ja spiritualiteettiin liittyvästä osaamisesta, kiinnostuksesta tai kehittämisideasta.

Lisätietoja antaa hiippakuntasihteeri Eriikka Jankko eriikka.jankko@evl.fi 050 530 5310

Ohjeita jumalanpalvelusten ja seurakunnan toiminnan striimaukseen 17.3.2020

Messumatkailu

Valtakunnalliset jumalanpalveluspäivät Jaetut eväät “Immeinen yläpihan hotteilla” Kuopiossa järjestetään  18 – 20.3.2022 (siirretty vuodelta 2021).  Lisätiedot jumalanpalveluspäivistä.

Yhteystiedot:
Hiippakuntasihteeri, TT Eriikka Jankko

Hiippakuntakanttori Timo Vikman