Meren rannalla iso ankkuri
Etusivu / Työttömyystyö

Työttömyystyö

Kirkon ja seurakunnan työttömyystyöllä tarkoitetaan kaikkea toimintaa työttömyyden aiheuttaman hädän lieventämiseksi. Käytännössä työttömyystyö on yhteistoimintaa työttömien paikallisten yhdistysten ja Työttömien keskusjärjestön kanssa.

Työttömyystyön tavoitteena on työttömien oman järjestäytymisen ja toiminnan tukeminen sekä voimaantumisen edistäminen. Mikkelin hiippakunnassa työttömyystyötä tekevät ennen kaikkea ne seurakunnat, joiden alueella toimii työttömien yhdistys. www.tyottomat.fi

Rukous työttömyyden keskellä

Työttömyystyön päivä 27.8.2020

Mikkelin hiippakunnan, Työttömien Keskusjärjestön ja Imatran seurakunnan yhteistyössä järjestämä Työttömyystyön päivä pidettiin 27. elokuuta 2020 Imatralla Päivärannan kurssikeskuksessa.

Tapahtuma on taltioitu Mikkelin hiippakunnan YouTube -kanavalle osoitteeseen https://www.youtube.com/channel/UC0D7ISoQ0NlUgLHnyHs20CQ

Työttömyystyön päivässä koottiin päätöksentekijöille Julkilausuma_FINAL Mikkelin hiippakunnan työttömyystyön päivä 27082020.

Julkilausumassa todettiin, että koronakriisi on nostanut esiin yhteiskunnan murtumakohdat. Heikoimmassa asemassa olevien ihmisten tilanne on kriisiytynyt entisestään. Julkilausuman lopuksi esitettiin päätöksentekijöille toimenpidesuosituksia.