Etusivu / Kansainvälinen työ

Kansainvälinen työ

Mikkelin hiippakunnan kansainvälinen työ sisältää sekä lähetystyön että maahanmuuttajatyön toimintamuodot.

Seurakunnan monikulttuurisen työn tavoitteena on edistää maahanmuuttajien kotoutumista ja osallisuutta uskoon, kirkkoon sekä myös suomalaiseen yhteiskuntaan.

Seurakuntia rohkaistaan avoimuuteen maahanmuuttajia kohtaan. Seurakunnat ovat lähetyksen eturintamassa ja lähetyksen pääasiallinen toimija. Kokemus omasta seurakunnasta on ratkaiseva. Seurakunnalle maahanmuutto on mahdollisuus löytää itsensä ja missio uudella tavalla, ja se luo tilaisuuksia perustaa kansainvälistä ja monikulttuurista toimintaa.

Maahanmuuttajatyön materiaaleja on käännetty lukuisille kielille. Esim. käännöksiä jumalanpalveluksemme kaavoista olisi hyvä pitää tarjolla kirkossa.

Ajankohtaista: Maahanmuuttajatyön vertaiskonsultaatiossa 14.2. klo 13-14.30 vieraana pakolaisneuvonnan lakimies Anna Smallenburg. Anna vastaa kysymyksiisi liittyen turvapaikanhakijoiden tilanteisiin, perheenyhdistämiseen sekä kristityksi kääntyneisiin liittyen. Liity mukaan kokoukseen kysymään ja kuulemaan muiden kysymyksiä sekä kuulemaan Annan vastauksia. Klikkaa linkkiä https://global.gotomeeting.com/join/136580781 ja pääset kokoukseen. Jos et ole käyttänyt gotomeetingiä aikaisemmin, sinun pitää ensin hyväksyä sen lataus. Ohjeet tulevat, kun klikkaat linkkiä.